CRM oplossing

Een CRM-oplossing, ook vaak CRM-systeem of CRM-software genoemd, is een applicatie of een software-oplossing die afzonderlijke oplossingen van de verschillende afdelingen bijeen brengt en volledig ondersteunt. Hieronder vallen toepassingen uit marketing, sales, service en andere relevante gebieden waarbij de klant centraal staat. Bovendien wordt aan een CRM-oplossing via interfaces een standaardprogramma voor de ondersteuning van bedrijfsprocessen gekoppeld, een zogenaamd ERP-programma. Eerste vereiste voor een effectieve CRM-oplossing is een goed onderhouden adressenbestand. Alleen zo kan er aan professioneel klantenrelatiebeheer (CRM) en aan een goede klantenbinding worden gewerkt.

Mogelijke omvang van een CRM-oplossing

Naast de klantgegevens kunnen er ook andere zaken worden beheerd, zoals bijvoorbeeld de documenten van medewerkers. De klantgeschiedenis en mailings laten zien wat er al voor contactmomenten met een klant zijn geweest. Het gehele verloop van de orders van klanten kan via de CRM-oplossing worden afgewikkeld: van de offerte via de leverbevestiging tot en met de facturering. Maar niet alleen klantenrelaties, ook intern projectmanagement kan op deze wijze georganiseerd worden. Zelfs de tijdsregistratie en het bijhouden van de vakantiedagen van de medewerkers kan integraal worden beheerd. Projectstatussen en evaluaties geven extra inzicht in de voortgang van een project.

Voordelen van een CRM-oplossing

Alle klantgegevens en informatie staan in een centraal systeem op uniforme wijze en direct ter beschikking van de medewerkers. Het is daardoor zodanig eenvoudig om contact- en adresgegevens snel en effectief bij te houden, dat uw informatie gegarandeerd altijd up-to-date is. Zoekprocessen zijn gestroomlijnd, waardoor u uiteindelijk veel kostbare werktijd bespaart. Informeer vandaag nog naar de professionele CRM-software voor klantenbeheer van CAS CRM.