Klantenwerving

Succesvolle klantenwerving met efficiënt CRM-systeem

Alleen wie zijn klanten kent, kan ze ook tevredenstellen. Dat geldt zowel voor het onderhoud van de relaties met bestaande klanten als voor de klantenwerving. Om op de lange termijn succesvol te kunnen werken, moeten ondernemingen de klant en zijn behoeften centraal stellen. Een systeem voor Customer Relationship Management (CRM) ondersteunt u bij het beheren van uw klanten en helpt u daardoor met duurzame klantenbinding en klantenwerving.

Nuttige CRM-functies voor het winnen van klanten

Juist voor het winnen van klanten biedt CAS genesisWorld u nuttige functies: Plaats bijvoorbeeld een contactformulier op de website van uw onderneming, waarmee belangstellenden gemakkelijk een kort bericht kunnen sturen zodat u met hen contact kunt opnemen of zich kunnen aanmelden voor uw nieuwsbrief. Klanten winnen was nog nooit zo eenvoudig! Of maak gebruik van de contactberichten waarmee u met succes tot stand gekomen contacten (leads) kunt registreren. Deze leads kunnen eenvoudig en snel worden gekwalificeerd en in adressen en bijbehorende verkoopkansen of projecten worden overgebracht.

Klanten winnen en langdurig binden

Met bezoekverslagen documenteert u in een handomdraai uw bezoeken aan klanten. Een uitstekend instrument, zowel voor het winnen en binden van nieuwe klanten als voor het terugwinnen van klanten. Want daarmee kunt u de eisen en behoeften van de klant gestructureerd vastleggen en gedurende lange tijd vasthouden. Een nuttige functie is bovendien de Sales-Funnel, waarmee u het overzicht behoudt over uw verkoopproces en daarmee over de status van uw klantenwerving. U kunt de verschillende fasen van de verkoopkansen, zoals de informatie- en beslissingsfase, laten weergeven en op basis daarvan prognoses afleiden.

Verkoopbesturing en planningszekerheid door verkoopkansen

De verkoopkans beeldt het volledige verkoopproces af. Elke actie met de belangstellende kan later worden gevolgd, toekomstige activiteiten kunnen worden gedefinieerd, omzetvoorspellingen kunnen worden gemaakt en de meest winstgevende klanten kunnen worden geïdentificeerd. De uitbreiding Sales pro maakt bovendien een meer omvattende ondersteuning van uw verkoopactiviteiten mogelijk, aangezien u uw verkoopkansen uitgebreid kunt evalueren en betrouwbare forecasts kunt opmaken, rekening houdend met concurrenten, processen, rollen en het gewicht van de betrokkenen.

Heeft u vragen? We geven u graag advies hoe u ons CRM-systeem CAS genesisWorld voor uw klantenwerving kunt inzetten. Neem met ons contact op!