Klantenbeheer

Succes door duurzame klantenservice

U bent op zoek naar effectieve instrumenten voor uw klantenservice? Met onze CRM-software was klantenbeheer nog nooit zo eenvoudig en efficiënt tegelijk. We stellen u hierna geselecteerde functies van ons CRM-systeem CAS genesisWorld voor, waarmee uw klantrelatiebeheer kinderspel wordt.

Verbeterd onderhoud van uw klantrelaties

Verbeter uw klantenservice door de wensen en behoeften van uw klanten te identificeren door regelmatige enquêtes met de module Survey. De antwoorden uit het online vragenformulier worden meteen geregistreerd in CAS genesisWorld en aan de bijbehorende gegevensrecords gekoppeld. Zo kunt u uw klantenrelaties nauwkeurig analyseren.

Ook bij serviceaanvragen profiteren uw klanten van een bekwame klantenservice. Met de aanvullende module Helpdesk worden supportaanvragen efficiënt geregistreerd en bewerkt. Onze medewerkers schrijven servicecontracten, overzien de inzet van producten en houden individuele overeenkomsten vast.

Doeltreffende marketingacties door effectief klantenbeheer

Van conceptie en realisatie tot acties achteraf – met de module Marketing pro kunnen uit meerdere fasen bestaande marketingcampagnes afzonderlijk worden aangepast. Sjablonen voor uitnodigings- en informatiecampagnes staan voor u gereed. U werkt met actuele adressen uit uw CRM-systeem en registreert ten behoeve van efficiënt klantenbeheer daar ook rechtstreeks alle reacties. Bij de communicatie met uw klanten houdt CAS genesisWorld zelfs rekening met de gewenste contactsoort (e-mail, post, telefoon enz.).

Onze tip voor efficiënt klantenbeheer: Vat uw contacten overzichtelijk en thematisch gesorteerd in verdelers samen om deze bijvoorbeeld voor campagnes en evenementen of in het kader van het verzenden van uw nieuwsbrieven doeltreffend aan te spreken. A propos verzenden van nieuwsbrieven: U kunt deze rechtstreeks verzenden vanuit CAS genesisWorld via gepersonaliseerde serie-e-mails of gemakkelijk via de uitgebreide oplossing voor e-mail-marketing Inxmail.

Professioneel klantenbeheer voor evenementen

Overzichtelijk klantenbeheer is ook voor professioneel evenementenbeheer onontbeerlijk. Bij de planning, organisatie en uitvoering van uw evenementen wordt u ondersteund door de module Event Management. Zo behoudt u aanmeldstatus, aantal deelnemers en vrije plaatsen altijd in het oog. Bovendien kunt u met behulp van een online vragenformulier feedback over het evenement verzamelen en terugmeldingen rechtstreeks in het systeem registreren.